Wat is Qi energie?

Qi is het begin van het universum, een onzichtbare kracht, die al het leven maakt en ondersteunt. Het stroomt vrij door ons leven om balans en harmonie te bewaren. Wij zijn zelf ook onderdeel hiervan, dus Qi energie moet ook door ons stromen.

Er zijn 2 types Qi te onderscheiden. De ene is onze batterij, een bron die ons leven geeft. De tweede is brandstof, het type energie dat we dagelijks gebruiken. We gebruiken deze brandstof vanuit de wereld om ons heen. Het is het voedsel dat we eten, het water dat we drinken en de lucht die we inademen. Het is de energie van de natuur.

Door onszelf te openen om Qi energie te ontvangen, openen we meteen ons verstand, onze gedachten met positiviteit, liefde en mededogen. Vergelijk het met het fine tunen van een radio. Zodra je de juiste frequentie gevonden hebt kun je de Qi energie ontvangen. Energie die dan vrij door ons lichaam kan stromen. Dit betekent dat onze batterij efficiënt werkt en dat we alle (voedings)stoffen die de natuur ons als brandstof te bieden heeft, goed kunnen opnemen.

Maar het jachtige moderne leven kan de frequentie van ons denken/gedachten gemakkelijk doen veranderen waardoor onze batterij leegloopt. Stress en negativiteit van het alledaagse leven blokkeren de doorstroming van Qi waardoor we niet langer de kracht hebben om de natuurlijke brandstof uit de natuur goed op te nemen. We lopen letterlijk leeg, wat gepaard gaat met een gevoel van stress, moeheid en futloosheid.

Qi genezing is een proces dat de mogelijkheid geeft onze gedachtenfrequentie te resetten, de batterij weer op te laden en brandstoffen uit de natuur (voedsel, water en lucht)  weer beter op te nemen. Door even niet te denken aan de problemen van alledag open je jezelf om de kracht van Qi te kunnen ontvangen. We worden één in gedachten, lichaam en geest. Alleen op deze manier kunnen we de basis leggen voor echte liefde, gezondheid en geluk.

Waarom mensen naar het centrum in Hengelo komen

Mensen komen voor verschillende redenen. Veel van hen lijden aan overmatige stress, anderen zoeken naar mogelijkheden om hun gezondheid te verbeteren. En weer anderen hebben gewoon behoefte om even rust te ervaren.

Iedereen is welkom in ons centrum in Hengelo. Het is prachtig als je geïnteresseerd bent in Oosterse tradities, maar het maakt geen verschil als je daar niks mee hebt. Misschien ben je gewoon geïnteresseerd en wil je eens iets nieuws proberen. Wat je motivatie ook is, iedereen die bij ons binnen komt heeft één ding gemeen. Ze zijn op zoek naar balans, geluk, gezondheid en een spirituele verbinding met het leven.

Midden in de stad waar je wat tijd voor jezelf kunt nemen. Ervaar de rustgevende kalmte en kom erachter wat Qi energie voor jou kan betekenen.

Kennismaken met Qi? Krijg 50% korting op de eerste behandeling!

Wat kun je verwachten?

Qi genezing is geen snelle “reparatie”. Het is een vaardigheid die je aan moet leren, waar toewijding, geduld, regelmaat en doorzettingsvermogen voor nodig is. Er bestaat geen tijdspad voor afronding. Het is een reis naar zelfontdekking waarbij de één eerder zijn doel bereikt dan de ander.

We kunnen geen gezondheidsgarantie geven. Wel kunnen we je alle vaardigheden, begeleiding en ondersteuning geven die nodig zijn om echt geestelijk, lichamelijk en spiritueel welzijn te bereiken.

Je zult erachter komen dat dit proces  je met jezelf confronteert in alles (qua denken, lichaam en geest), maar op een andere manier dan je tot nu toe gewend was. Denk eraan, het is een genezingsproces waarbij je zeker enkele uitdagingen op je pad zult tegenkomen.

Begeleid door onze kundige Qi beoefenaars bieden we je een rustgevende, kalme en ondersteunende omgeving van waaruit je persoonlijke reis kan beginnen. Kortom, je zult je realiseren dat ons denken het meest krachtige instrument is, een brug tussen lichaam en geest.

Je zult langzaam aan leren hoe je je eigen frequentie kunt resetten zodat de Qi energie weer kan stromen.

Wat vragen we van je?

Gedurende het hele behandelingsprogramma krijg je de ondersteuning, zorg, mededogen en begrip van de Innersound Qi beoefenaars. Wat we van jou vragen is een “open mind” (geen vooroordelen), toewijding en de tijd om de behandeling te laten inwerken.

Ons Team

Al onze beoefenaars/behandelaars zijn getraind in Zuid Korea volgens de traditionele manier van Qi genezing. Het team heeft een gevarieerde achtergrond qua afkomst, cultuur en opleiding. Velen van hen hebben in het verleden hun gezondheid terug gekregen via de Qi genezingsmanier.

Onze hoofdmasters hebben meer dan 20 jaar ervaring met de Qi methode en bieden ons een schat aan kennis en wijsheid. Hun rol is mensen te helpen om meer begrip en inzicht te laten krijgen in hun eigen lichamelijke en geestelijke patronen dat invloed heeft op hun leven. En om ons te leren hoe je de Qi kracht kunt ontvangen.

Heb je vragen, stel ze ons gerust! Bel ons: 074-3490979 of stuur een bericht via de contactpagina.

Stilte meditatie starters-cursus

Wil je kennismaken met de kracht van Qi? Dan is deze laagdrempelige stilte meditatie starters-cursus iets voor jou.

Onze geschiedenis

Het eerste Qi centrum werd in 1993 in Sydney (Australië) geopend door een van de eerste Koreaanse Qi masters. Getraind in de oude manier van Qi genezing verliet hij huis en haard, met weinig geld op zak en slechts een paar woordjes Engels sprekend maar vastbesloten om zijn methode te delen met de westerse wereld.

Momenteel zijn er 44 Qi centra over de hele wereld verspreid. Bijvoorbeeld in Zuid Korea, Japan, Engeland, Verenigde Staten, Noorwegen en dus ook in Nederland. Sinds 2009 hebben we een locatie in Hengelo.